Kļūsti par mūsu klientu
Pašapkalpošanās portāls E-pārvaldnieks
Informācijas tālrunis: 8900

Zemessardzes 1. Rīgas brigādes mācības „Rīgas Zobens 2019” galvaspilsētas apkaimēs

2019-09-11

No 13. līdz 15. septembrim Nacionālo bruņoto spēku ikgadējo mācību „Namejs” ietvaros Zemessardzes 1. Rīgas brigāde organizēs mācības „Rīgas Zobens 2019”, kas notiks dažādās Rīgas apkaimēs. Šīs mācības ir ikgadējs gada noslēguma vingrinājums Zemessardzes brigādēm, kura mērķis ir trenēt Rīgā izvietoto Zemessardzes bataljonu spēju darboties krīzes un valsts apdraudējuma gadījumos, kā arī spēju sadarboties ar citām iestādēm, valsts un pašvaldību struktūrām. Mācību teritorija aptvers atsevišķas Rīgas apkaimes (Bolderāja, Jugla, Čiekurkalns, Teika, Pleskodāle, Šmerlis, Pļavnieki, Torņakalns, Ziepniekkalns), kā arī Mārupes, Garkalnes, Stopiņu, Bauskas un Iecavas novadus.

Iedzīvotāju ievērībai!

Aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos pa ielām un ceļiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīcijas ieņemšanu. Lūgums ar sapratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem vai īslaicīgu kontrolpunktu un pārvietojamo šķēršļu izvietošanu. Šie šķēršļi nepiesārņo vidi un nebojā infrastruktūru. Teritorijas pēc mācībām tiks sakoptas.

Militāro mācību un vingrinājumu teritorija ietver vairākus Rīgas pilsētas rajonus un to laikā notiks pastiprināta gan Latvijas, gan sabiedroto spēku militāro tehnikas pārvietošanās pa Rīgas ielām. Atsevišķos Rīgas pilsētas rajonos notiks zemessargu pārvietošanās ar kājām (patrulēšana). Zemessargi būs kaujas ekipējumā, bruņoti ar vieglajiem strēlnieku ieročiem. Patrulēšanas laikā tiks ievēroti Ceļu satiksmes noteikumi, netiks ierobežota civilā autotransporta plūsma un cilvēku kustība, taču bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Plašāka informācija par mācībām atrodama Latvijas Republikas Zemessardzes mājas lapā – ŠEIT.