Kļūsti par mūsu klientu
Pašapkalpošanās portāls E-pārvaldnieks
Informācijas tālrunis: 8900

Siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes laikā vairākās apkaimēs nebūs siltā ūdens

2024-07-14

AS “RĪGAS SILTUMS” vasarā veiks ikgadējo siltumtīklu hidrauliskās drošības pārbaudi dažādās Rīgas apkaimēs. Tās laikā iedzīvotāji nesaņems karsto ūdeni.

Lai saņemtu atbildes uz jautājumiem vai ziņotu, ja pārbaudes laikā noticis siltumtīklu plīsums, aicinām zvanīt AS “RĪGAS SILTUMS”  klientu diennakts bezmaksas tālruni 80 0000 90.

Apkaime Pazemināta ūdens temperatūra Nebūs karstā ūdens
Imanta, Zolitūde, Iļģuciems, Spilve, Dzirciems, Dzegužkalns, Āgenskalns, Zasulauks, Šampēteris, Bieriņi, Pleskodāle, Zolitūde, Kleisti 25. jūnijā 26. jūnijā
Vecrīga, Rīgas centrs, ķengarags, Dreiliņi, Dārzciems, Pļavnieki, Purvciems, Mežciems, Jugla, Čiekurkalns, Sarkandaugava, Mežaparks, Grīziņkalns, Brasa, Latgales apkaime, Avoti, Rumbula, Šķirotava, Skanste, Pētersala – Andrejsala, Zaķusala 3. jūlijā 4. jūlijā
Ziepniekkalns, Torņakalns, Atgāzene 15. jūlijā 16. jūlijā

AS RĪGAS SILTUMS vērš uzmanību, ka pārbaudes laikā siltumtīkli ir paaugstinātas bīstamības objekti – siltumnesēja spiediens tajos sasniedz no 10 līdz 16 atmosfērām.

Lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs (iekrāsots zaļganas krāsas ūdens), kura temperatūra vasaras mēnešos var sasniegt +75°C,  pirms hidrauliskās pārbaudes tas tiek atdzesēts zem +45°C. Tāpēc daļai klientu karstā ūdens temperatūra var pazemināties jau iepriekšējās dienas vakarā.

Kāpēc nepieciešamas siltumtīklu hidrauliskās drošības pārbaudes?

Hidrauliskās pārbaudes ir nepieciešamas, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību. Tā tiek atklāti bojājumi siltumtīklos, samazinot izskalojumu iespējamību, kā arī novērš riskus iedzīvotājiem ziemas mēnešos palikt bez apkures un karstā ūdens. Siltumtīklam plīstot ziemas mēnešos, kad siltumnesēja temperatūra var sasniegt pat + 120°C, tas var radīt nopietnas sekas, tādēļ ir svarīgi veikt ikgadējo siltumtīklu drošības pārbaudi.

Kā atpazīt, ka ir noticis plīsums siltumtīklos?

Hidrauliskās pārbaudes laikā siltumtīklu bojājuma vietā iespējama zaļganas krāsas ūdens noplūde, kas iekrāsots ar pārtikas krāsvielu, kas nav dzīvībai un videi kaitīgs. Tā izskatās līdzīgi šim foto:

Zaļganas krāsas ūdens peļķe

Kas jādara, ja konstatējat zaļganas krāsas ūdens noplūdi?

Redzot zaļganas krāsas ūdens noplūdes, lūdzam nekavējoties ziņot uz Klientu diennakts bezmaksas tālruni 80 0000 90!

AS “RĪGAS SILTUMS” atvainojas par sagādātajām neērtībām un aicina ar izpratni uztvert plānotās siltumtīklu hidrauliskās drošības pārbaudes.