Kļūsti par mūsu klientu
Pašapkalpošanās portāls E-pārvaldnieks
Informācijas tālrunis: 8900

Dombrovska ielā 49 ir noslēgušies atjaunošanas darbi

A.Dombrovska ielas ēka pēc atjaunošanas 2015-10-07

Šodien norisinājās “atvērto durvju dienu” pasākums A.Dombrovska ielā 49, kura laikā varēja aplūkot atjaunoto ēku, uzzināt par ventilējamo fasādi, uzdot interesējošus jautājumus par norises procesiem, iegūt informatīvos materiālus kā arī saņemt konsultāciju par savas mājas atjaunošanas iespējām un uzzināt atjaunotās mājas siltumenerģijas ietaupījumu. Bildes no pasākuma ir apskatāmas FOTOGALERIJĀ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A.Dombrovska ielas ēka pirms atjaunošanas

Dzīvojamā māja A.Dombrovska ielā 49, Rīgā ir 9 stāvu 602. sērijas 36 dzīvokļu māja, kas celta 1981. gadā, kopējā apsaimniekojamā platība ir 1 974.83 m².

Dzīvojamajā mājā atjaunošanas darbu ietvaros tika veikta:

1.) pagraba pārseguma siltināšana;
2.) cokola siltināšana;
3.) ēkas ārsienu siltināšana;
4.) ieejas durvju renovācija;
5.) vējtvera iekšējo durvju nomaiņa;
6.) dzīvokļu veco koka logu un kāpņu telpas logu nomaiņa pret jauniem;
7.) bēniņu siltināšana;
8.) jumta renovācija;
9.) apkures sistēmas renovācija u.c. darbi.

Šī māja ir interesanta ar to, ka siltināšanai tika izmantota ventilējamā fasāde. Lai gan ventilējamo fasāžu risinājums Latvijā pagaidām nav tik populārs, ēku skaits ar šādu fasādi, visticamāk palielināsies, jo katrs dzīvokļu īpašnieks vēlas, lai ēka būtu nosiltināta kvalitatīvi un siltinājums būtu ilgnoturīgs.

 

A.Dombrovska ielas ēka pēc atjaunošanas

A.Dombrovska ielas ēka pēc atjaunošanas

Mājas atjaunošanas darbu veikšanas rezultātā plānots sasniegt 42% siltumenerģijas ietaupījumu no aprēķinātā kopējā siltumenerģijas patēriņa pirms projekta īstenošanas.

Tas nebūt nav vienīgais ieguvums! Pēc dzīvojamās mājas renovācijas dzīvokļu īpašnieki saņem 90% atlaidi nekustamā īpašuma nodoklim par ēkām, palielinās dzīvokļa īpašuma vērtība, pagarinās ēkas kalpošanas laiks u.c.

Dzīvojamajā mājā A.Dombrovska ielā 49, Rīgā siltumnotrurības uzlabošanas darbi tika veikti Eiropas Savienības fonda projekta ietvaros, kur projektu līdzfinansēja Eiropas Reģionālās attīstības fonds, sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru.

Projekta mērķis ir panākt siltumenerģijas patēriņa samazinājumu, turpmāku energoresursu efektīvu izmantošanu, nodrošināt ēkas ekspluatācijas ilgtspēju un paaugstināt dzīvojamās vides kvalitāti.

Dzīvojamās mājas renovācija tika uzsākta 2015.gada 11.maijā un pabeigta 2015. gada 21.septembrī un kopējās izmaksas ir 300 281,27  EUR, no kurām plānotais ERAF līdzfinansējums ir 121 444,95 EUR un dzīvokļu īpašnieku finansējums – 178 836,32 EUR.

Atjaunotās mājas īstenošanas izmaksas uz vienu mājas dzīvokļa īpašuma m² ir 152,05 EUR, no tām ERAF līdzfinansējums ir 61,50 EUR/m², bet dzīvokļu īpašnieku finansējums – 90,56 EUR/m².

Projekta īstenošanai ir saņemts aizdevums AS “Swedbank”, līdz ar to dzīvokļu īpašnieki savu daļu atmaksās 15 gadu laikā.

Saistītie raksti: